871886.jpg

Ostin varta vasten varhaiskaalia, jotta saisimme kaalilaatikkoa. Sitä kaappiin laittaessani huomasin, että olin onnistunut jemmaamaan sinne viime aikoina vähän muutakin kaalia, jotka kaikki nyt huusivat ulospääsyä. Koska oikeastaan kannatan FIFO-metodia jääkaapin täytössä ja neljän kaalin laatikko alkoi heti kuulostaa korvissani klassikolta, ei muuta kuin toimeen.

puolikas pieni varhaiskaali raastettuna (itse käytän juustohöylää)
pala kukkakaalia pieneksi pilkottuna
pala parsakaalia, myös pieneksi revittynä
pieni kyssäkaali, kuutioituna
sipuli, suikaloitu
n. 1-2 dl puuroriisiä

ja nämä tirisemään öljy- ja vesitilkkaan kattilan pohjalle. Mukaan maustepippureita ja ripaus suolaa. Sitten otetaan n. 300 g jauhelihaa, ruskistettuna ja oman maun mukaan maustettuna ja lisätään joukkoon. Tässä vaiheessa kaalit ovat pehmenneet ja pienentyneet, niinpä kumotaan koko komeus uunivuokaan ja lisätään neste. Mummoni vannoo munamaitokaalilaatikon nimeen, enkä aina kehtaa hänelle sanoa olevani niitä toisia, siis lihaliemi-ihmisiä:-) Tähän laatikkoon yhdistin kummankin parhaat puolet ja valmistin muna-lihaliemen vasikanfondista ja munasta. Ja sitten uuniin, 200 C ja n. 50 min.

Tässä pitää paljastaa, että myös kaalilaatikko kuului ennen inhokkeihini. Mummo sitten opetti minut tekemään sellaista itse, ja kas kummaa, lapsuuden traumat hälvenivät ja melkein kolmekymppisenä aloin tykätä siitä. Merkillistä, että aloitan blogini entisillä yökötysruoilla, mutta olen kai tavallaan ylpeä asennevammojeni asteittaisesta paranemisesta! Tästä tykkäsi taas koko perhe, Tenavakin heitti haarukan sikseen ja mätti kaksin käsin kaalilaatikkoa suuhunsa kuin ei olisi ennen ruokaa nähnytkään.