897879.jpg
Sunnuntaina syötiin paistia ja uunikasviksia. Jälkimmäiset erityisesti ovat varsin tavallinen ruoka meillä viikonloppuisin, helppoa ja hyvää. Päälle laitetaan sitten mitä milloinkin, tällä kertaa kyytiin pääsi ihan perinteinen paahtopaisti. Se maustettiin suosikkimausteseoksellamme (Grill- und Steakgewürzzubereitung), johon olemme pahasti jämähtäneet varsinkin naudan- ja lampaanlihan maustajana. Se vaan on NIIN hyvää. Ensimmäinen pussi ostettiin kymmenisen vuotta sitten Saksasta ja nyt on menossa toinen. Ehkä sitä voisi itsekin sekoittaa, tiedä häntä. Kokeilunhaluisille ainekset:

Suola, rosmariini, timjami, valkopippuri, lintuchilit, valkosipulirouhe, laventeli, viherpippuri, laakerinlehdet, salvia, paprika, tomaatti, korianteri, sokeri, kurkuma, sipuli, meirami, basilika, oregano, maustepippuri, kynteli, sumakki, rosépippuri ja kaneli.

Eli onhan siinä nyt ehkä vähän karannut kokilla mopo käsistä ja vähemmilläkin mausteilla tulee toimeen, mutta tämä kumminkin toimii kuin tauti.

Uunikasvikset sisälsivät tällä kertaa perunaa, bataattia, porkkanaa, kesäkurpitsaa, paprikaa, oliiveja ja kevythalloumia, joka tietystikään ei ole kasvis, mutta sopi joukkoon. Vasta pöydässä huomasin sipulin unohtuneen:-( Vähän pliisu maku sitten olikin, mutta ihan herkullinen kuitenkin. Kasvikset pilkottiin, öljyttiin, maustettiin kevyesti ihan tavan grillimausteella ja sitten uuniin (175 astetta, kunnes kypsä). Vähän ajan kuluttua päälle heitettiin ruskistettu paisti ja kypsyteltiin loppuun. Hyvää tuli!

Jälkiruoaksi syötiin hedelmäsalaattia, joka sisälsi:

tummaa luumua
nektariinia
papaijan
ananasta purkista
ja kastikkeeksi pieni loraus vaahterasiirappia. Ja tämä jääkaappikylmänä, kyllä maistui.

894329.jpg