965466.jpg

Broilerinrintaa ja jogurttikasviksia

Tässä päivänä muutamana tuli töllöstä dokumentti eurooppalaisesta ruoantuotannosta, jonka nimeä en valitettavasti muista. Dokumentissa ei ollut musiikkia, ei selostusta, vain kuvaa erilaisista tilanteista eurooppalaisessa elintarviketeollisuudessa. Täytyy sanoa, että haluni syödä broileria, possua, nautaa tai itse asiassa yhtään mitään hävisivät sen sileän tien, sillä eläinparoilla ei näyttänyt ainakaan kovin hauskaa olevan. Suosittelen dokkaria, itse tein tavallista pidemmän ja tuotteliaamman kierroksen marketin soijavalmistehyllyllä sen nähtyäni.

Kaapissa kuitenkin kölli kolme jo aiemmin ostettua broilerin rintafileetä, ja syötävähän ne oli. Jokainen filee viillettiin auki, ja sisään laitettiin:

nokare valkosipulituorejuustoa (13 %)
viipale savukinkkua
parmesanlastuja
1-2 basilikan lehteä

Sitten fileet kiinni cocktailtikuilla, pannulle kevyesti suolattuina ja pippuroituina ja paistettiin kypsäksi molemmin puolin.

Jogurttikasvikset:

8 perunaa
1/4 isoa bataattia
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 punasipuli

Suikaloi kasvikset. Sekoita isossa kulhossa suikaleet ja

loraus oliiviöljyä
2 tl partaäijää.

Mausta haluamallasi tavalla, itse käytin paprikaa, pippuria ja suolaa. Rosmariini toimii myös hienosti. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, hieman suikaleiden paksuudesta ja määrästä riippuen. Nauti!