1247778.jpg
...no hassusti tietenkin.

Mikähän aiheuttaa sen, että aivan hyvä, vain noin 15-vuotias yleiskone alkaa pukata mustaa savua ja haista pahalle niin että joutuu jäähylle parvekkeelle?

Vinkki: 1,4 kiloa naudan jauhelihaahan se.

Sähkövatkaimen taikinakoukuilla jatkettiin, ja lopputulos oli oikein hyvä ja herkullinen:

1247777.jpg

Ikioman "norsunjalan" valmistus ei olekaan niin hankalaa kuin luulisi. Kebab syntyy näin:

1,4 kg naudan jauhelihaa
1,5 rkl suolaa
2 rkl paprikajauhetta
1,5 rkl pippurisekoitusta
meiramia, persiljaa, muskottia, basilikaa, valkosipulia, tomaattia ja oreganoa sisältävää maustesekoitusta noin 1 rkl
0,5 dl öljyä

Sekoita mausteet öljyyn ja kaada jauhelihan joukkoon. Vaivaa ensin yleiskoneella, ja sen kärähdettyä sähkövatkaimella, yhteensä n. 20 minuuttia. Muotoile jauhelihasta tiukka pötkö, jota paistat uunissa 100 asteessa 3-4 h. Vuole jäähtyneestä pötköstä ohuen ohuita siivuja ja grillaa ne nopeasti uunissa grillivastuksen alla. Tarjoile haluamallasi tavalla - meillä tässä riisikebab melkein kebab-paikan malliin, suolakurkut ja kiinankaalit löytyvät, samoin valkosipuli-jogurttikastike ja chilisempi tomaattisoosi. Hyvää! Aikaa otti ja olihan se vähän vaivalloista (eivätkä uudet yleiskoneetkaan ilmaisia ole:-)) mutta loppujen lopuksi kuitenkin melko pienin ponnistuksin saatiin kebablastuja iso kasa myös pakkaseen myöhemmin syötäväksi. Tätä tehdään uudelleen.