1205723.jpg

Väittävät, että strutsin liha on vähärasvaista, eikä juurikaan sisällä kolesterolia. Kuitenkin se muistuttaa enemmän naudan tai vasikan lihaa kuin esim. broileria, vaikka lintu onkin. Hyvältä se kyllä maistuu. Edellisestä strutsin syönnistä oli vuosia, ja Tenava ei tietääkseni ollut ikinä strutsia testannut, siispä kokeilemaan taas. Pakastimesta löytyi strutsin käristyslihaa ja melko pitkälti pakkauksen ohjeen mukaan mentiin. Siis:

pakkaus (240 g) strutsinkäristystä
2 rkl ruokaöljyä
1-2 sipulia
2 isoa kuningasosteri-sientä pilkottuna
1-2 tl currya
2 dl vettä + kanafondia
2 tl sinappia
1,5 dl ruokakermaa
mustapippuria

Käristä jäiset lihaviipaleet öljyssä padassa. Lisää hienonnettu sipuli ja sienet. Kiehauta ja laske lämpötilaa. Hauduta noin 5 minuuttia.
Mausta currylla. Lisää vesi ja fondi, sinappi ja kerma. Keitä vielä hiljalleen noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja mausta pippurilla. (Meidän ei ainakaan enää fondin jälkeen suolaa kaivannut, vaikka ohjeessa siihenkin kehotettiin. Pakkauksen ohjeessa penättiin valkopippuria, mutta minä kun tykkään vaan siitä mustasta...)

Tarjoilimme käristyksen kaura-riisin kanssa, seurana porkkana-puolukkaraastetta. Nopeasti valmistui ja kaikille maistui.

Kai se strutsi siipikarja-kategoriaan menee, ainakin avarakatseisimmille. Broilerit voivat olla toista mieltä, mutta niiltä ei kysytä. Ilmeisesti strutsi maistui myös perheen pienimmälle, sillä illalla sain kehotuksen tehdä myös strutsikakkua. Todella kokeileva keittiö siis!