1179437.jpg
Quesadillat, pikkumunakkaat

Ystävien illanvietossa isäntäväki oli valinnut Meksiko-teeman, joka kyllä maistuu aina yhtä hyvältä, vaikka vitsailimmekin sen olevan jo ehkä vähän ysärikamaa. Meistä se sopi kuitenkin ihan hyvin myös nolkyt-luvulle! Sain melko vapaat kädet, pääruokana olisi chili con carnea, joten jauhelihapohjaiset alkuhässäkät eivät tulisi kysymykseen. Surffailin aikani ja päädyin Limepippurin loistaville pikkupurtava-sivuille, joilta sain idean jos toisenkin.

Pikkumunakkaat, vain hieman muunnellen Limepippurin ohjetta

Voiteluun
1 rkl margariinia
3 rkl korppujauhoja

Vuokaan
12-18 kirsikka- tai miniluumutomaattia
100 g mozzarellaa ja köntti manchego-juustoa
2 rkl tuoretta, silputtua persiljaa (koska kaupan basilikat olivat ala-arvoisia, alkuperäinen ohje vaati basilikaa, ja se olisi voinut toimia vielä herkullisemmin)


Liemi
4 kananmunaa
1 1/2 dl maitoa
4 rkl vehnäjauhoja
rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa

Voitele ja korppujauhota muffinssivuoka.

Jaa vuokiin puolitetut tomaatit, paloiteltu juusto ja silputtu persilja. Sekoita liemen ainekset keskenään ja jaa liemi muffinssivuokiin. Kypsennä 180 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Näistä tuli todella hyviä ja maistuivat lapsillekin, moni meksikö-mössö kun voi olla vähän turhan tujakkaa pienille ihmisille. Herkullisia!

Toteutin Limepippurin ohjeesta jääkaappimme sisältöön soveltaen myös marinoidut katkaravut, mutta niistä ei valitettavasti ollut kuvaa.

500 g kuorittuja katkarapuja

1/4 dl vaahterasiirappia
1-2 tl valkoista balsamiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä
2-3 tl raastettua inkivääriä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1/2 dl sitruunan mehua
1/2 dl ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria

Tosi hyviä nämäkin!

Sitten tein vielä guacamolea, jota meillä syödään aika useasti, ei vain meksiko-iltoina:
1179354.jpg

2 avokadoa
1 punasipuli, silputtu (mahdollisimman hienoksi)
2-3 valkosipulin kynttä, tai enemmän, ihan miltä itsestäsi tuntuu
kunnon roiskaus sitruunan mehua
suolaa
pippuria

Soseuta avokado (itse en tykkää soseuttaa liian soseeksi, sattumia saa jäädä), sekoita joukkoon muut ainekset. Valmis! 2-vuotiaamme mättäisi tätä kaksin käsin.

Quesadillojen (yläkuvassa vasemmalla) sisältä löytyi chevreä, chorizo-makkaraa ja hunajaa, ihan tällaisen ohjeen mukaan, tosin maustamattomilla lätyillä ja ilman sitruunamelissaa. Ne ne vasta hyviä olivat, eikä takuulla jää viimeiseksi kerraksi kun niitä teemme!